کاربرد فیلترشنی در استخر نیز زمانی است که آب استخر کثیف شده و نیاز به تمیز کردن داشته باشد.در استخرهای بزرگ، خالی کردن آب و پرکردن مجدد استخر با آب شهری، کاری خلاف اهداف صرفه‌جویی و حفظ محیط زیست است. از این رو، تصفیه کردن آب اهمیت زیادی پیدا می‌کند. وقتی آب استخر کثیف شد، آب کثیف از طریق لوله‌های ورودی وارد فیلترشنی می‌شود و پس از تصفیه، با همان فشار آب دوباره وارد استخر خواهد شد.

کاربرد چربی‌گیر: علاوه بر تصفیه‌خانه‌های فاضلاب، بیشترین کاربرد چربی‌گیر در محیط‌های صنعتی، پتروشیمی‌ها، صنایع لبنی و مکان‌های تهیه غذاست. به عبارتی وقتی در جایی، روزانه چربی‌های معلق بسیاری همراه با آب داخل چاه فاضلاب می‌رود، چربی‌گیر کاربرد خود را نشان می‌دهد و نصب آن واجب می‌شود. اگر در این محیط‌ها چربی‌گیر نصب نشود، انسداد لوله و گرفتگی چاه، آنها را دچار مشکلات متعدد خواهد کرد. کاربرد چربی‌گیر برای حفظ سلامت محیط زیست ضروری است. اگر در محیط‌های صنعتی و غذایی از چربی‌گیر برای تصفیه فاضلاب استفاده شود، بسیاری از مشکلات محیط زیست که ناشی از ورود چربی به محیط است، حل خواهد شد.

ساختار فیلتر شنی و چربی‌گیر

ساختار فیلترشنی: فیلترشنی از محفظه‌ای استوانه‌ای شکل تشکیل می‌شود. در ساخت این محفظه، از آهن کربن استیل یا فولاد استیل، استفاده می‌کنند. درون محفظه به خوبی با رنگ اپوکسی پوشش داده می‌شود؛ به طوری که سه لایه رنگ از داخل، محفظه فیلترشنی را از واکنش با آب و مواد درون آب محافظت خواهد کرد. در درون محفظه چند لایه، شن در اندازه‌های مختلف و با توجه به بررسی‌های دقیق، همراه با زه‌کشی، مابین این ذرات وجود دارد. این زه‌کشی، از عبور شن از لایه‌ی مربوطه و ورود به لایه مجاور جلوگیری کرده و تقسیم‌بندی لایه‌لایه را حفظ می‌کند. برای ورود و خروج آب نیز لوله‌هایی در نظر گرفته شده و آب بوسیله‌ی شیرآلات استفاده شده در لوله‌کشی، وارد، خارج و تنظیم خواهد شد. شیرآلات فیلترشنی ممکن است به صورت دستی یا خودکار قابل تنظیم باشند. ساختار هر فیلترشنی ممکن است با یک فیلتر شنی دیگر، تغییراتی جزئی داشته باشد و انتخاب ساختار مناسب، با توجه به نوع هدفی که از نصب فیلترشنی داریم، متفاوت است.

ساختار چربی‌گیر: چربی‌گیر از محفظه‌ای تحت فشار، برای ترکیب آب و هوا تشکیل می‌شود. این هوا و فشار آن با استفاده از کمپرسور تامین خواهد شد. یک مخزن نیز به صورت تانک شناور و مجهز به اسکیمر در ساختار چربی‌گیر وجود دارد. تجهیزاتی نیز برای تزریق مواد منعقد کننده در چربی‌گیر گنجانده شده است. ورودی و خروجی آب از چربی‌گیر توسط لوله و اتصالات فراهم شده و آب توسط یک پمپ از ساختمان چربی‌گیر وارد شبکه‌ی فاضلاب خواهد شد.

طرز کار فیلترشنی و چربی‌گیر

فیلتر شنی وچربی گیر

طرز کار فیلترشنی: آب آلوده وارد محفظه فیلترشنی می‌شود. درون فیلترشنی، چهار لایه شن با ضریب و اندازه مشخص وجود دارد. مجموع این لایه‌ها حدودا به ارتفاع یک متر می‌رسد. آب باید به ترتیب از لایه‌های شنی درشت تر عبور کرده و به سمت لایه‌های شنی ریزتر وارد شود. هرچه شن‌ها ریزتر شود، آب زلال‌تری حاصل خواهد شد. اما برای حفظ فشار مناسب و عملکرد فیلتر شنی، عبور آب از لایه‌های مختلف بسیار اهمیت دارد. بعد از پایان فرآیند تصفیه آب، ذرات موجود در آب به شن و ماسه‌ها اضافه شده‌اند که باید حتما تمیز شود. این عملیات پاکسازی در فیلترشنی امکان‌پذیر است که به آن بک­واش می‌گویند. در بک‌واش، با تغییر ورودی و خروجی، شن‌ها بوسیله آب تمیز شده و به خروجی مناسب ارسال خواهد شد.

طرز کار چربی‌گیر: در سیستم چربی‌گیر، فاضلاب وارد محفظه فشار قوی می‌شود. محفظه، آب فاضلاب و هوای ورودی از طریق کمپرسور را با فشار بالا مخلوط می‌کند. در این مرحله، مواد منعقد کننده مخصوصی وارد این مخلوط شده و ترکیب این مواد وارد محفظه فشار آهسته خواهند شد. این مواد منعقد کننده باعث لخته شدن چربی خواهد گردید. بعد از این مرحله و عبور از چند سری تجهیزات، این ذرات لخته‌شده روی آب قرار می‌گیرند و توسط اسکیمر از سطح آب جدا خواهند شد.

نحوه استفاده از فیلترشنی و چربی‌گیر

نحوه‌ی کار با فیلترشنی و چربی‌گیر، بر اساس نوع مصرف و کارخانه تولیدی آن، ممکن است متفاوت باشد. همراه با فیلترشنی یا چربی‌گیر، دفترچه راهنما وجود دارد و شما باید براساس دفترچه راهنما، فیلترشنی و چربی‌گیر را نصب و از آن استفاده کنید. قبل از نصب دقت داشته باشید که تمام اجزا علاوه بر موجود بودن، سالم باشند. همچنین باید از سلامت دستگاه در حین کار اطمینان حاصل کنید و در صورت بروز هرگونه مشکل یا سوال، با کارخانه یا فروشنده دستگاه تماس بگیرید.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی دو ابزار تصفیه آب به نام‌های فیلترشنی و چربی‌گیر پرداختیم. اگر شما هم در محیطی هستید که به این دستگاه‌ها نیاز دارید و احساس می‌کنید وجود این تصفیه کن برای بهبود کار شما مناسب است، هرچه زودتر اقدام  به خریداری و نصب آن کنی. بدین ترتیب، خواهید توانست جلوی آسیب‌های احتمالی عدم استفاده از فیلترشنی و چربی‌گیر را بگیرید. ضمنا، خرید خود را از مراکز معتبر انجام داده و به اعتبار تولیدکننده فیلترشنی و چربی‌گیر توجه کنید. ناگفته پیداست که هرچه تولید کننده استاندارد بالاتری را برای محصول خود در نظر گرفته باشد، کارایی محصول بیشتر خواهد شد.

همه‌چیز درباره فیلترشنی و چربی‌گیر

فیلتر شنی وچربی گیر

فیلترشنی و چربی‌گیر، دو دستگاه تصفیه آب هستند. استفاده از این دو دستگاه، در سیستم‌های تصفیه آب و فاضلاب کاربرد فراوانی داشته و در خیلی از جاها از آن استفاده می‌شود. گرچه فیلترشنی و چربی‌گیر دو ابزار جدا و متفاوت هستند و دو کار مختلف انجام می‌دهند، ولی برای یک هدف ساخته شده و به کار گرفته می‌شوند و آن، سالم‌سازی آب است. مسلما سالم‌سازی آب یکی از مهم‌ترین مسائل در سلامتی انسان است. شاید خیلی‌ها، اهمیت تصفیه فاضلاب را ندانند. اما تصفیه فاضلاب، یک راه حفظ محیط زیست است و از دیرباز به آن توجه فراوانی می‌شده است.

پیشنهاد می‌کنیم با این مقاله همراه شوید و همه‌چیز را درباره‌ی فیلترشنی و چربی‌گیر بدانید.

 

فیلترشنی و چربی‌گیر چیستند؟

فیلتر شنی وچربی گیر

وقتی بخواهیم ذرات جامد و معلقی که در آب وجود دارد را از آب جدا کنیم، از فیلتر شنی استفاده می‌کنیم. زمانی که آب همراه با چربی باشد و نیاز به چربی‌زدایی آب احساس شود، از چربی‌گیر استفاده می‌کنیم. استفاده از این دو وسیله در تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب معمول است.

فیلتر شنی، دستگاهی است که دقت در ساخت آن، به کارایی بهتر آن کمک شایانی خواهد کرد. هر چه فیلترشنی اصولی‌تر ساخته شود، ذرات جامد موجود در آب را بهتر حذف می‌کند و آب بهتر تصفیه خواهد شد. فیلترشنی، آب را به صورتی تصفیه می‌کند که حداقل افت فشار ایجاد شود. هرچه فیلترشنی با استانداردتر باشد، افت فشار آب کمتر مشاهده خواهد شد.

از دستگاه چربی‌گیر نیز برای جداسازی ذرات چربی از آب فاضلاب استفاده می‌شود. چرا که یکی از ذرات جداناپذیر موجود در فاضلاب، چربی‌ها هستند. از آنجایی که وجود چربی در فاضلاب، موجب آلودگی محیط زیست شده و باعث رسوب و انسداد مسیر خواهد شد، استفاده از چربی‌گیر در تصفیه‌ها ضروری است. از چربی‌گیر در رستوران‌ها و مراکز تهیه غذا نیز استفاده می‌شود.

 

کاربرد فیلترشنی و چربی‎گیر

فیلتر شنی وچربی گیر

کاربرد فیلترشنی: علاوه بر تصفیه‌خانه‌های فاضلاب، بیشترین کاربرد فیلترشنی مربوط به آبیاری در کشاورزی و تصفیه آب استخرها، نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها، گرفتن فلاگ‌های صنایع شیمیایی و...  است. از فیلترشنی برای جلوگیری از ذرات جامد، جلبک و ... به لوله‌های آبیاری قطره‌ای و جلوگیری از انسداد آنها نیز استفاده می‌شود.

نمایش دادن همه 5 نتیجه

مشاهده فیلترها
نمایش 9 24 36

پکیچ تصفیه آب و فاضلاب

همان‌طور که می‌دانید، آب مصرفی خانه‌های ما از آب سدها و یا سفره‌های آب زیر زمینی مثل چشمه و چاه تامین می‌شود. در کشور ما به خصوص در مناطق کم باران و خشک، مانند مناطق کویری، آب عمدتا از طریق چاه‌ها تامین می‌شود .با رشد جمعیت در کلان شهرها و پیشرفت صنایع، سفره‌های آب زیرزمینی به علت‌های مختلف آلوده می‌شوند.

فیلتر شنی و چربی گیر

از خانه‌ها و آپارتمان‌ها گرفته تا مشاغل، صنایع و پالایشگاه‌ها، همه و همه به آب نیاز دارند.به همین خاطر، این روز‌ها تصفیه آب شرب و حتی صنعتی، دغدغه بزرگی در سرتاسر جهان است.ابزار و تجهیزات تصفیه آب هر روز قوی‌تر و پیشرفته‌تر می‌شوند در این‌ بین، انتخاب برای کاربران آن‌ها نیز سخت‌ترمی‌شود.در این مقاله قصد داریم با چند روش رایج در تصفیه آب، مانند فیلتر شنی که از پر‌کاربرد‌ترین روش‌های از بین بردن مواد معلق، گل‌ولای و کدورت موجود در آب است آشنا شویم.علاوه بر این، درباره‌ی نحوه کار فیلتر شنی و چربی گیرها، و انواع آن‌ها، اطلاعاتی را کسب خواهیم کرد. با ما همراه باشید.